top of page
Black Texture
TANSSIJAN OHJELMA Normaali.jpeg

MITEN HYÖDYT LIHASKUNTOTREENISTÄ?

  • Kehoa helpompi hallita, tanssiminen tuntuu kevyemmältä ja hallitummalta —> tällöin esim. pystyt helpommin ja vaivattomammin tekemään nopeita suunnanvaihtoja ja käyttämään kehoasi yksinkertaisesti paremmin

 

  • Hypyt ja muut räjähtävää nopeusvoimaa vaativat liikkeet kevyempää ja nopeampaa tehdä

 

  • Parempi jaksaminen, energia, voimantuotto & kestävyys
     

  • Keho palautuu tanssista (ja muusta treenistä) nopeammin
     

  • Loukkaantumiset ja kipeilyt voivat vähentyä huomattavasti sillä vahvemmat lihakset pitää kehon linjassa ja turvaa mm. polvia ja nilkkoja nopeissakin suunnanmuutoksissa ja kovan kuormituksen alla.

TANSSIJAN LIHASKUNTO-OHJELMA

Tuntuuko susta tanssitunnilla ettet pysty tekemään voimaa vaativia liikkeitä/ponnistuksia/suunnanvaihtoja niin ketterästi kuin haluaisit tai hallitsemaan kehoasi niin hyvin kuin haluaisit? Tai tunnetko usein kipuja esim. polvien/nilkkojen alueella & loukkaantumiset vaivaavat? 

 

Tanssissa tehtävät ponnistukset, painonsiirrot, taivutukset, tasapainoliikkeet jne. vaativat kaikki voimaa, tasapainoa ja liikkuvuutta. Siksi tanssinharrastajalle (ja kelle tahansa) lihaskuntoharjoittelu on äärimmäisen tärkeä keino kehittyä paremmin omassa lajissa ja ehkäistä loukkaantumisia Pelkkä kehonpainotreeni tai tanssitununneilla käyminen ei useinkaan ole riittävästi vahvan kehon ja tanssijalle tärkeän lihaskunnon rakentamiseen.

LATAA MAKSUTON OHJELMA

Ohjelma saapuu pian sähköpostiisi, mikäli viestiä ei näy 5 min kuluessa, tarkista myös roskaposti/tarjous kansiot.

Näyttökuva 2024-3-14 kello 10.08.25.png

Aloitin itse käymään salilla n.10v sitten, mutta moneen vuoteen en kehittynyt juurikaan sillä treenistä puuttui suunnitelmallisuus, nousujohteisuus: punainen lanka. Treenasin salilla liikaa ja vähän sitä sun tätä, mitä milloinkin teki mieli.

 

Myöhemmin kun kouluttauduin mm. Personal Traineriksi (+ravintovalmentajaksi ja syvemmin etenkin naisten hormonitoimintaan), opin ymmärtämään kehoa kokonaisuutena ja miten naisena voit tukea kehoasi parhaalla tavalla vahvistumaan ja kukoistamaan.

 

Kun vähensin määrää & aloin treenaamaan suunnitelmallisesti ja säännöllisesti, kehitystä alkoi tapahtumaan. Aloin huomaamaan kehossa muutosta niin peilikuvassa, mutta myös voimatasoissa ja etenkin tanssiessa. Kehon liikuttaminen tanssiessa tuntui kevyemmältä, ketterämmältä, hallitummalta ja loukkaantumiset vähenivät huomattavasti. Ennenkaikkea tää kaikki toi myös mielen puolelle vahvuutta ja itsevarmuutta! 

Tuloksekkaan lihaskuntoharjoittelun EI tarvitse olla monimutkaista hifistelyä monta kertaa viikossa vaan saat aikaan tuloksia erittäin hyvin yksinkertaisella ihan 1-2 x/vko treenilläkin! Tällöin myös vältetään se hyvin yleinen kompastuskivi: lisätään treeniä liikaa, jolloin keho ei ehdi palautumaan, mikä tuo enemmän hallaa kuin hyötyä niin tuloksiin kuin hormonitoiminnan/hermoston puolelle.  

 

Rohkaisen siis sua lataamaan mun luomani 4 viikon ohjelman (1-2xvko) ja kokeilemaan miltä tuntuu! Tämä 4 viikkoa on hyvä alku treeneihin, mutta tietenkin oleellista on että saisit treenin säännölliseksi osaksi arkeasi ja että siitä löytyisi punainen lanka.

Treeniohjelmasta löydät jokaiseen liikkeeseen myös liikevideon. Saat liikevideot auki klikkaamalla liikkeen nimeä. Mikäli sulle herää kysyttävää, laita rohkeesti viestiä:)

 

Suuri osa yksilövalmennettavistani tähän asti on ollut/on tanssinharrastajia ja erään sanoin "Tuntuu että keho on paljon voimakkaampi ja ketterämpi ja tanssi sujuu nyt kevyemmin ja hallitummin! Ihan mieletön tunne!” 

 

Mikäli haluaisit kysyä vinkkiä omaan tilanteeseesi esim. treenaamiseen, syömiseen tai palautumiseen liittyen tai kaipaat punaista lankaa lihaskuntotreeniin (tämän 4 viikon jatkoksi), laita rohkeesti viestiä.

bottom of page