top of page

ESSI PULKKANEN

Olen Essi, 33 vuotias valmentaja Helsingistä. Kuvailisin itseäni herkäksi introvertiksi, mutta toinen puoleni on tanssijana esiintymistä rakastava rämäpää. 

 

MISTÄ KAIKKI LÄHTI: 

Noin 10 vuotta sitten tavoitteeni oli saavuttaa vahva, terve, sporttinen ja hyvinvoiva keho ja olo. Halusin olla tyytyväinen itseeni ja että mulla olisi energiaa kehittyä ja menestyä yrittäjänä ja tanssissa, joissa kummassakin mulla oli erittäin korkeat tavoitteet. Mun olo oli kuitenkin ihan muuta.

 

Aloin kokeilemaan erilaisia ratkaisuja (joista mikään ei toiminut)

 • Välillä treenasin aivan liikaa ja söin aivan liian vähän, jota usein seurasi kausi, jolloin energiani oli maan alla, motivaatio katosi, ei ollut energiaa eikä kiinnostusta liikkua moneen viikkoon. Mieliteot ohjasivat syömisiäni ja nälkä oli valtava. Olo sumuinen ja epämukava. 
   

 • Syömiseni meni erilaisissa vaiheissa, kun etsin ratkaisua huonoon olooni. Ajoittain elin ateriankorvikkeilla/fitness-proteiinipatukoilla tms. jotka saivat kehoni entistä enemmän sekaisin. Ajoittain söin yksitoikkoista riisiä kanaa + parsakaalia tai salaatteja täydellä herkkukiellolla. 
   

 • Olin väsynyt, mieli sumuinen, en saanut otetta työtehtävistä, en kokenut olevani oma itseni, en jaksanut treenata, en saanut läheskään itsestäni sitä irti mitä tiesin mussa olevan. 
   

 • Mikään kokeiluistani ei tuonut sitä oloa ja muutosta jota hain. Kehoni ajautui entistä enemmän epätasapainoon ja lopulta koin myös pahan terveyden romahduksen, josta kesti tervehtyä n. 2 vuotta. 

Tämä täys pysähdys terveyteni romahdukseen herätti mut ajattelemaan tilannetta eri näkökulmasta. Heräsin ajatukseen, että jos mä en saavuttanut haluamaani aiemmilla menetelmillä, jotka selkeesti ei toimineet, ehkä kokeilen jotain muuta lähetymistapaa. Ja niin lopulta tein. Aloin myös opiskelemaan aiheita syvemmin ja keräämään tietoa niin paljon kuin pystyin. Terveyteni takaisin saamisesta tuli intohimoprojektini, jolla edelleen olen. Nyt kun katson taaksepäin huomaan selkeästi missä menin sivupolulle. 

 

Näistä opeista rakensin nykyisen 16 viikon valmennukseni, jolla lukuisat naiset ovat saaneet huikeita tuloksia. 

 

Nyt 33 vuotiaana kehoni on terveempi ja vahvempi kuin koskaan. Olen päässyt ankaruuden, uupumuksen ja epätasapainon kierteestä. Syön lähes tuplasti enemmän kuin aikoinaan ja treenaan vähemmän (mutta fiksummin). Pystyn vihdoin nauttimaan elämästäni täysillä ja oloni on energisempi ja elinvoimaisempi kuin parikymppisenä. Lopulta löysin sellaisen olon ja energian, jota en ollut koskaan kokenut.

Essi Pulkkanen 017k.jpg

KOULUTUS

 

 • Hormone Health koulutus - Institute For Integrative Nutrition
   

 • Ravintovalmentaja - Precision Nutrition 
   

 • Personal trainer - Trainer4you (Auktorisoitu PT)
   

 • Palautumisen asiantuntija koulutus - Trainer4You
   

 • Firstbeat technologies verkkokoulutus
   

 • Tanssijan koulutus – Danscenter Stockholm
   

 • Tradenomi - Yritysviestintä, markkinointi - Haaga Helia

 • Lukuisia seminaareja itsensäkehittämiseen ja hyvinvointiin liittyen
   

 • Lukuisia treenimatkoja ja leirejä tanssiin liittyen

 

Taustanani on myös 10 vuoden tanssinopettajan työ ja kisaryhmien valmentaminen. Hyödynnän yksilövalmennuksessani myös tanssin kautta tullutta ymmärrystä kehosta ja keinoja, jotka auttavat luomaan syvempää yhteyttä omaan kehoon.

Essi Pulkkanen 016 v2.jpg
Nimetön suunn.malli (25).png
bottom of page